Energiahoitamisen eri ulottuvuuksia

Energiahoitaminen on pehmeä hoitomuoto, jossa keskitytään erityisesti nivelalueisiin. Kehossa olevia lihasjännityksiä hoidetaan ensisijaisesti irrottelemalla lihakset hellävaraisesti niiden kiinnityskohdista. Tämä antaa nivelille lisää liikkumatilaa ja lisää nivelnesteiden virtausta.

Miltä energiahoito tuntuu?

Energiahoidon aikana hoidettava voi kokea kaikenlaisia tuntemuksia ulottuen kylmän ja kuuman vaihteluista kihelmöintiin ja erilaisten mielikuvien nousemiseen tietoisuuteen. Hoitojen aikaansaamia psykologisia vaikutuksia voi olla, että hoidettava näkee elämäänsä eri tavalla ja hän löytää uusia vaihtoehtoja ja pystyy tekemään ratkaisuja elämässään. Usein energiahoidon aikana hoidettavalta vapautuu erilaisia patoutuneita tunteita. Erityisesti tätä tapahtuu hoidettaessa rintakehän aluetta, johon ovat varastoituneet vanhat surut sekä ahdistukset.

Virtaavien liikkeiden vaikutus

Kehon nestekiertoon vaikutetaan virtaavilla liikkeillä. Nestekierron paraneminen saa aikaan sen, että kuona-aineet poistuvat kehosta ja verenkierto tehostuu. Kuona-aineiden poistuminen voi aiheuttaa kehossa niin sanotun puhdistumisreaktion, jota voi ennaltaehkäistä juomalla runsaasti vettä hoidon jälkeen.

Ajatus ohjaa energiaa

Energiahoitajan tulisi pyrkiä vain välittämään energiaa hoidettavalle ilman, että hän laittaa hoitoon omaa tahtoaan. Tällöin energia ohjautuu oikeaan kohteeseen, jossa hoito vaikuttaa kaikkein edullisimmalla tavalla. Koska ajatus ohjaa energiaa, tämä voi toimia joko paranemista edistävänä tai sitä estävänä tekijänä yksilön paranemiselle.

Joskus hoidettavalla voi olla jokin henkinen este, joka estää parantumisen. Tällöin vaiva voi olla suojamekanismi. Joissain tapauksissa parantuneen vaivan tilalle ilmaantuu uusi vaiva. Vastaavasti empaattinen energiahoitaja voi hoitaa esimerkiksi alkoholistin maksaa. Maksan energian lisääntyessä hoidettavan olo kohenee ja hän voi jatkaa itselleen turmiollista käyttäytymistä.

Monesti energiahoidoissa saadaan aikaiseksi hyviä tuloksia, kun ihmistä hoidetaan ensin kosketushoidoilla ja kun keho on rentoutunut ja virittynyt korkeammille energioille, voidaan sitä hoitaa ilman kosketusta eri etäisyyksillä kehoa ympäröivien energiakenttien – aurojen – kautta. Usein hoitovaikutukset menevät ilman kosketusta syvälle. Tämä tila on erittäin rentouttava ja monesti hoidettava voi jopa nukahtaa energiahoidon aikana. Hoidon jälkeen hoidettava on rentoutunut ja hän tuntee olonsa hyvin energiseksi. Yleensä seuraavat yöt hän nukkuu hyvin ja herää levänneenä.

Energiahoitaja on vain kanava hoitavalle ja parantavalle energialle. Kanavana toimiva hoitaja ei voi tahtomattaan vaikuttaa hoidettavan omaan tahtotilaan.